Dobro Weightconsult

Recensies

Ik zeg doen!

Al jaren worstelde ik met mijn gewicht en daardoor ook met mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Na het volgen van online coaching gericht op het omdraaien en positiever maken van je gedachten was ik er mentaal klaar voor om af te gaan vallen. Ik had zelf alleen geen idee hoe dit moest. Hoeveel mag je dan eten? Wat mag je dan precies eten? En hoe zit het met sporten? Een collega van mij stond al een tijdje onder begeleiding van Susanna. Ik zag hoe positief mijn collega was en de kilo’s vlogen er af. Dat wilde ik ook! Via haar kwam ik dan ook terecht bij Susanna en ik heb daar geen moment spijt van gehad. Susanna beantwoordt niet alleen mijn duizenden vragen over voeding en sport, maar denkt ook met me mee en leert mij actief zo veel over voeding. Ik dacht dat ik al best veel wist, maar er gaat echt een wereld voor mij open. Ik sta nu ongeveer 3 a 4 maanden onder begeleiding en heb al mooie stappen gezet. Ik ben al wat kilo’s kwijt en ben mentaal een stuk rustiger en positiever. Ik geloof echt in deze methode omdat Susanna eetschema’s voor mij maakt met alleen maar producten er in die ik lekker vind. Daardoor is dit vol te houden. Ik vind afvallen echt zwaar. Als je dan ook nog eens dingen moet eten die je niet lekker vindt, dan wordt het echt heel moeilijk. Voor mijn gevoel mag ik met de methode van Susanna alles eten alleen dan wel in de juiste hoeveelheden. Wat ik erg fijn vind aan Susanna zelf is dat zij ervaringsdeskundige is. Ze heeft heel dit proces zelf ook meegemaakt en begrijpt precies wat je bedoelt. Aan een half woord heeft ze genoeg. Ze is erg betrokken, geeft snel reactie en leeft echt met je mee. Ze is direct in haar communicatie, maar wel op een fijne manier. Je weet precies waar je aan toe bent. Verder helpt ze je door het proces heen en als je er zelf even vanaf bent of ‘uit de bocht vliegt’ kan ze je op een fijne manier weer terug op het juiste pad zetten. Tot slot is ze echt een coach. Ze legt je geen dingen op, verbied je niks, het is jouw keuze. Gezamenlijk kom je tot het gewenste resultaat. Je doet het echt samen. Kortom: ik zeg doen!

(anoniem)

 

Vanuit het hart!

Afvallen! Willen we dat niet (bijna) allemaal? Tuurlijk wel!!

Nou ja, tuurlijk wel, tuurlijk wel.. Maar hoe dan..?

Ook ik had al van alles lopen uitproberen, maar over het algemeen met weinig tot geen blijvend resultaat en vooral erg snel terug vallen in oude gewoonten die me aan het gewicht gebracht hadden waar ik niet blij mee was. Inmiddels medio 40, stoppen met roken op mijn 38e heeft me wat kilo’s bezorgd die helaas geen afscheid meer van me willen nemen, beetje schommelende hormonen.. het werkt er niet aan mee. Stapel daar mijn complete aversie tegen sporten nog eens bovenop en je hebt een uitdaging als je wilt afvallen! Aangezien ik Susanna privé ken wist ik van haar opleiding, het enthousiasme en de vele energie die ze in dit onderwerp steekt en dat het voor haar een levenswijze is en geen bijzaak.

Een absolute ervaringsdeskundige dus en niet iemand die je vanuit de theorie gaat uitleggen hoe jij het in de praktijk moet gaan doen. De persoonlijke aanpak maakt het zeer prettig en vooral het “op gang komen” is altijd het lastigste. Juist daarin is Susanna heel erg sterk: duidelijke schema’s, geen overkill aan informatie waar je je doorheen moet worstelen, duidelijk, eenvoudig, goed opvolgen / begeleiden, geen lijsten vol wat allemaal niet mag, geen producten die je niet lust en gevarieerd.

Vooral niet koolhydraatarm, want dat is voor mij niet vol te houden en naar mijn mening ook geen gezonde aanpak aangezien je toch bouwstoffen nodig hebt.

Ik kamp met een chronische ziekte waarbij gezond eten centraal staat voor herstel van mijn lichaam, maar vooral voor mijn energievoorraad. En juist daarin ondervind ik zo’n fijn effect! Niet alleen ben ik inmiddels zover dat ik nog maar 4 kg kwijt hoef tot aan mijn streefgewicht, maar het houden aan de schema’s levert mij zoveel meer op! Geen vreetbuien, niet meer steeds zoeken naar iets te snaaien, beter slapen (vooral in slaap vallen), hoger in mijn energie, niet meer dippen / stabieler en ook nog eens geheel verantwoord steeds verder afvallen! I like it !!

Susanna vind het een uitdaging op alle vragen een passend antwoord te vinden en vooral je te blijven motiveren. Het moet soms frustrerend zijn om te horen dat het iemand niet lukt met alle bijbehorende excuses (goede en minder goede..) die er dan bij komen, maar Susanna blijft kijken naar de persoon en weet je toch steeds weer te stimuleren. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb en ben erg blij met de gezonde gewoontes die ik mezelf inmiddels goed eigen heb gemaakt. Ook als ik een paar weken niet afval, dan kom ik in ieder geval ook niet aan! Zodra ik het dan weer wat strikter oppak word ik beloond omdat de weegschaal weer kalm aan steeds iets minder kilo’s aangeeft. Top bezig Susanna, groot compliment voor je aanpak, ik ben fan!! xxx

(anoniem)

 

Bij Susanna ga je niet op een dieet, Susanna verandert je leven!

Precies twee jaar geleden was er op Facebook een oproep van Susanna omdat ze opzoek was naar proefpersonen voor haar studie. Ze was toen halverwege haar opleiding tot gewichtsconsulente. Na veel dubben heb ik toch besloten om het maar eens te proberen. Sceptisch als ik was had ik er weinig vertrouwen in; het zal vast weer iemand zijn die zelf niet weet hoe het is om af te vallen, ze zegt vast wat ik allemaal verkeerd doe en gaat mij vertellen hoe het allemaal beter en minder moet, ik moet vast een streng dieet gaan volgen wat ik toch niet kan volhouden en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Niks van deze aannames was waar en de beslissing om mij aan te melden bij Susanna is een van de beste beslissingen geweest afgelopen jaren. Susanna is in staat je het gevoel te geven dat je het goed doet en dat elke kleine beslissing/verandering al een wereld van verschil kan maken (wat ook zo is) en ze weet vooral je eigenwaarde te behouden.

Meer dan 15 kilo lichter en vol zelfvertrouwen over de keuzes die ik maak wat betreft eten kan ik de toekomst helemaal zelf aan. Susanna heeft mij geholpen (en helpt mij nog steeds) met het maken van andere keuzes en heeft mij vooral veel inzicht gegeven in de voedingsjungle en alle verschillende theorieën die er zijn om gewicht te verliezen.

(anoniem)